Nagelbeugel

Behandelingen Nagelbeugel

Wat is een nagelbeugel?

 

Een veelvoorkomende klacht aan de nagels is de ingegroeide teennagel. Met behulp van een nagelbeugel kan de vorm van uw nagel worden gecorrigeerd zodat deze vervolgens op de juiste manier kan groeien zonder pijn.

 

Nagelbeugel, podotherapie, voetzorg, ingegroeide teennagel

Hoe wordt een nagelbeugel geplaatst?

Een nagelbeugel wordt gemaakt van speciaal remanit draad en specifiek om uw nagel gebogen. Door de nagelbeugel rechter te maken dan uw eigen nagel zal door de groei van de nagel deze langzaam maar zeker de gewenste vorm aannemen.

De nagelbeugel wordt vast gelijmd op de nagel, zodat deze ook zonder problemen zal blijven zitten gedurende de behandelperiode. Een behandelperiode bedraagt ongeveer 6 weken. Deze tijd heeft de nagel nodig om verder te groeien. Er zal dan door de podotherapeut beoordeeld worden of herplaatsing wenselijk is of dat de beugel eraf kan omdat gewenst resultaat behaald is.

Nagelbeugel kan wel 4 tot 6 weken op uw nagel blijven zitten.
Persoonlijk contact
+80 Aangesloten Pedicures
Snel beschikbaar

Veelgestelde vragen over nagelbeugels

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent nagelbeugels. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!


Over het algemeen wordt het plaatsen van een nagelbeugel niet als pijnlijk ervaren. Natuurlijk kan het een enkele keer voorkomen dat het plaatsen even onprettig is, maar in de meeste gevallen is het juist pijn verlichtend!


De nagelbeugel wordt geplaatst op uw eigen nagel, zodat deze met de nagel mee uitgroeit. Hoe lang de nagelbeugel zal blijven zitten is afhankelijk van de nagelgroei en eventuele afwijking van de nagel. Gemiddeld is dit 4 tot 6 weken.


Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Zo kan een kromme nagel/tunnelnagel weer ‘recht worden getrokken’. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.


Wanneer de beugel nog intact is kunnen wij de beugel herplaatsen. Mocht de beugel toch kapot zijn gegaan of kwijt zijn, dan moet er een nieuwe gemaakt worden.


Foto's

Een kijkje binnen Podo Rosien

Welkom bij Podotherapiepraktijk Rosien.
Podotherapiepraktijk Rosien heeft in 2003 voor het eerst haar deuren geopend en is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige praktijk. De praktijk beschikt over de nieuwste technologieën op gebied van podotherapie en podologie. Alle therapieën (o.a. zolen en ortheses) worden in de praktijk zelf vervaardigd. Hierdoor zijn wij in staat om eventuele spoedklachten of aanpassingen aan de zolen/schoenen zo snel mogelijk op te lossen.

Neem contact op
De juiste podotherapie voor iedere klacht