Tarieven & vergoedingen

Vergoeding en tarieven
Vergoedingen

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De vergoeding van podotherapie komt meestal vanuit het aanvullende pakket. De meeste aanvullende verzekeringen hebben een ruime vergoeding voor podotherapie beschikbaar. U kunt bij uw verzekering nagaan welk aanvullend pakket u heeft en wat de precieze vergoeding is voor podotherapie. In enkele gevallen heeft de verzekeraar de vergoeding voor podotherapie opgenomen in een totaal bedrag voor voetzorg, dat betekent dat andere voetzorg hier ook uit wordt betaald!

Preventieve voetzorg (o.a. bij diabetes)

Heeft u diabetes mellitus (DM) en een verhoogd risico op een wond? Of is in het verleden een SIMM’s classificatie bij u vastgesteld? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een podotherapeut en/of een pedicure. Staat u per 1 januari 2015 onder behandeling van een pedicure en is er geen persoonlijk behandelplan en een zorgprofiel vastgesteld door de podotherapeut? Dan zal uw behandeling niet meer worden vergoed uit de basisverzekering.

Meer informatie over diabetes voetzorg

Tarieven 2024

Nieuwe Patiënt:
Eerste onderzoek met zolen en controle t/m 6 jaar € 226,00
Eerste onderzoek met zolen en controle 7 t/m 16 jaar € 246,00
Eerste onderzoek met zolen en controle vanaf 17 jaar € 266,00

Bestaande Patiënt:
Halfjaarlijkse/Jaarlijkse controle met nieuwe zolen en controle t/m 6 jr. € 178,00
Halfjaarlijkse/Jaarlijkse controle met nieuwe zolen en controle 7 t/m 16 jr. € 189,00
Halfjaarlijkse/Jaarlijkse controle met nieuwe zolen en controle  vanaf 17 jr. € 214,00
Halfjaarlijkse/Jaarlijkse controle € 58,00

Consult v.a.* € 33,50
Onderzoek/behandeling v.a.* € 44,00
Instr. behandeling v.a.* € 42,00
Correctie/reparatie zolen v.a.* € 22,00
Verzuimde afspraken < 30 min. € 29,00
Verzuimde afspraken > 30 min. € 49,00

Als u meer informatie wilt over de genoemde prijzen of de diverse behandelingen kunt u altijd contact met ons zoeken. www.podorosien.nl / 0592 345948.

Voor een eventuele exacte vergoeding (vanuit de aanvullende verzekering) raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar, dit in verband met de polisvoorwaarden.

* Aan de vermelde tarieven kunt u geen rechten ontlenen. Uw podotherapeut bepaalt en overlegt met u wat hij of zij declareert. (Prijs)wijzigingen voorbehouden.

Meer informatie over uw afspraak?
Diensten

Een greep uit ons brede scala van behandelmethoden (therapieën)

De podotherapeut beschikt over een breed scala van behandelmethoden (therapieën) Van podotherapeutische inlegzolen en wondbehandeling tot taping en schoenadvies. Na een uitvoerig onderzoek zal er een behandelplan op maat worden opgesteld en in overleg met u een behandeling worden gestart. Lees meer over onze therapieën binnen onze praktijk. Klik op de betreffende therapie voor gedetailleerde informatie.

De juiste podotherapie voor iedere klacht