Manuele therapie van de voet

Behandelingen Manuele therapie

Manuele therapie van de voet

 

Onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie als aanvulling op podotherapie.

Manuele therapie heeft als doel het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het lichaam. Gewrichten zijn nodig om bewegingen te kunnen maken. Elk gewricht heeft zijn eigen bewegingsuitslag in een bepaalde richting. Ieder mens ontwikkelt in de loop der tijd eigen voorkeursbewegingen. Dat maakt dat we bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor rechts of links. Dit natuurlijke evenwicht tussen voorkeuren van bewegen kan verstoord raken door trauma of verandering in bewegingspatroon of psychische factoren. Gewrichten kunnen dan stijf worden en hun functie verliezen.

 

Het doel van manuele therapie is het aangedane gewricht binnen zijn oorspronkelijke bewegingsuitslagen te mobiliseren. Het effect is dan dat het gewricht soepeler beweegt. Als de gewrichtsfunctie na enkele behandelingen terug is zullen de pijnklachten verdwijnen.
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Specialistisch
Klantvriendelijk
Persoonlijk Contact
Snel beschikbaar

Meest gestelde vragen over manuele therapie

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent manuele therapie. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!


De podotherapeutische voetzorg en zolen aan laten meten vallen onder de aanvullende verzekeringspakketten. Een eventuele vergoeding is dan ook afhankelijk van uw eigen verzekering. Neem daarvoor contact op met uw eigen verzekering.


Voor podotherapeutische zorg heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt rechtstreeks bij ons een afspraak maken.

Wanneer er in verband met bijv. Diabetes, Reuma over ander onderliggend lijden, medische voetzorg noodzakelijk is, heeft u wél een verwijzing nodig van de huisarts. Dit valt namelijk onder de basis zorg.


Heeft u al eens gekeken op onze actueel pagina?

Actueel

Artikelen, nieuws, blogs en tips speciaal voor jou

Actueel
De juiste podotherapie voor iedere klacht