Orthese

Orthese

 

De orthese is een hulpmiddel om een afwijkende stand van de tenen te corrigeren, compenseren of te beschermen. De orthese wordt op maat gemaakt door middel van siliconen materiaal. Naar aanleiding van het onderzoek kan een orthese worden geadviseerd .

Protectieve siliconen orthese

Indien er klachten voortkomen uit een afwijkende teenstand maar het niet mogelijk is om de teenstand te corrigeren kan er gekozen worden voor een protectieve orthese. Door overmatige druk en/of wrijving van uw tenen tegen elkaar of tegen de schoen kunnen er blaren, wonden en/ of eelt ontstaan. De orthese kan dan de druk en/of wrijving herverdelen en uw huid beschermen.

Preventieve siliconen orthese

Door middel van een drukmeetplatform kan er gemeten worden waar er piekbelasting ontstaat op uw voeten tijdens het staan en lopen. Indien u diabetes heeft zou er preventief een siliconen orthese of zooltherapie toegepast kunnen worden om de druk her te verdelen ter voorkoming van eeltvorming of wonden.

Een orthese is een uitwendig gedragen hulpmiddel ter correctie van standsafwijkingen of abnormale beweeglijkheid van gewrichten en worden voor meerdere lichaamsdelen gebruikt. Binnen de podotherapiepraktijk maken wij alleen ortheses voor de voet.

Gebruik orthese

• Orthese voorzichtig aan en af doen (laat u eventueel helpen).
• ´s Nachts hoeft de orthese niet gedragen te worden. Bewaar hem dan in een bakje met talkpoeder (geen mentholpoeder).
• De orthese kan gewassen worden met water en handzeep. Droog hem af en bewaar de orthese daarna in een bakje met talkpoeder (geen menthol poeder).
• Controleer goed tussen de tenen of er geen schuurplekjes ontstaan.
• Als er een scheurtje ontstaat in de orthese, kunnen wij deze meestal repareren. Ga dit zelf niet proberen aangezien het een siliconen materiaal betreft. Gooi de orthese niet weg, maar neem contact op met de podotherapeut

Handgemaakt
Specialistisch
Persoonlijk Contact
Snel beschikbaar

Meest gestelde vragen over orthese

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent orthese. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!


Een orthese wordt op maat gemaakt van siliconen en wordt geplaatst tussen, op of onder de tenen. Een orthese dient als hulpmiddel om de tenen bijvoorbeeld uit elkaar houden, zodat ze niet meer langs elkaar wrijven of kunnen de tenen in een andere richting gestuurd worden, waardoor er geen drukplekken ontstaan in de schoenen. De orthese wordt op maat gemaakt en kan gewoon in de schoen gedragen worden.


De kosten voor een orthese is volledig afhankelijk van de grote en complexiteit van de orthese. Voor een indicatie van de kosten kunt u het beste kijken op onze tarievenpagina. De podotherapeut kan u op voorhand wel een indicatie geven van de grootte en daarmee de kosten van de orthese.


Actueel

Artikelen, nieuws, blogs en tips speciaal voor jou

Actueel
De juiste podotherapie voor iedere klacht