Zooltherapie

Behandelingen Zooltherapie

Zooltherapie (Podotherapeutische zolen)

 

Een veelvoorkomende therapievorm is zooltherapie. De podotherapeutische zool kan invloed uitoefenen op zowel de statiek als de dynamiek van het bewegingsapparaat.

De zool wordt opgebouwd uit verschillende elementen. Tijdens het onderzoek wordt er een 2 dimensionale of een 3 dimensionale scan van uw voeten gemaakt.

 

Vervolgens word de zool digitaal verwerkt naar aanleiding van het onderzoek.
Uw zolen worden volledig op maat uitgefreesd door middel van het CAD/CAM systeem.

Zooltherapie, voeten, podotherapie,

Doel van zooltherapie

Het doel van een podotherapeutische zool is in hoofdzaak actieve correctie van de houding tijdens het staan en lopen.
Soms is correctie niet mogelijk door bepaalde pathologie en dan kan er worden gecompenseerd. De voetstand wordt dan geaccepteerd en ondersteund.
Daarnaast kan zooltherapie preventief worden toegepast om recidief van een (sport) blessure te voorkomen, of bij de diabetische voet ter voorkoming van wonden.

De op maat gemaakte zooltjes kunnen helemaal naar eigen smaak worden afgeleverd. We hebben meer dan 80 verschillende soorten afdekjes. Daarbij heeft u keuze in verschillende materialen en verschillende kleuren en prints.

Sportzolen

Bij sporten ontstaat een andere belasting op de voet. Het kan zijn dat een zool die gemaakt is voor het dagelijkse gebruik, niet geschikt is voor sportschoeisel. De (sport) podotherapeut bespreekt met u de mogelijkheden voor het vervaardigen van sportzolen. Meer informatie over sport kunt u lezen bij sportpodotherapie.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken?

Zolen op maat
Uitstekend vakmanschap
Top kwaliteit zolen
Snel beschikbaar


Voor de kosten  van onze zolen kunt u kijken op onze tarievenpagina


Wanneer u bij ons bent geweest voor een onderzoek kunnen wij de zool na een week voor u klaar hebben liggen. We plannen samen een afspraak in en de zool word dan pas gemaakt in de schoenen waar u ze in wilt dragen.


De podotherapeutische voetzorg en zolen aan laten meten vallen onder de aanvullende verzekeringspakketten. Een eventuele vergoeding is dan ook afhankelijk van uw eigen verzekering. Neem daarvoor contact op met uw eigen verzekering.


Voor podotherapeutische zorg heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt rechtstreeks bij ons een afspraak maken.

Wanneer er in verband met bijv. Diabetes, Reuma over ander onderliggend lijden, medische voetzorg noodzakelijk is, heeft u wél een verwijzing nodig van de huisarts. Dit valt namelijk onder de basis zorg.


De juiste podotherapie voor iedere klacht