Sportpodotherapie

Behandelingen Sportpodotherapie

Sportpodotherapie

Sporten is voor veel mensen een belangrijke tijdsbesteding. Blessures en/of pijnklachten zorgen ervoor dat de lol van sporten er al snel af gaat. Goede verzorging van de voeten is voor sporters essentieel om voet- en voetgerelateerde blessures en pijnklachten tijdens het sporten te voorkomen. Podo Rosien biedt sportpodotherapie op maat en helpt u graag pijnvrij te sporten, blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. 

Wat is sportpodotherapie?

Net als podotherapie richt sportpodotherapie zich op de behandeling van voet- en voetgerelateerde klachten van sporters, maar ook op preventieve behandeling van de voeten van sporters om blessures en pijnklachten te voorkomen. Gezonde voeten zijn voor sporters namelijk enorm belangrijk. Voet- en voetgerelateerde klachten kunnen vervelende en langdurige gevolgen hebben, sportprestaties laten verminderen en het plezier in sporten laten verliezen. Met gedegen behandelmethoden en een professionele aanpak helpt sportpodotherapie u om uw voet- en voetgerelateerde pijnklachten en blessures te behandelen en te voorkomen.

Sportpodotherapie bij Podo Rosien

Sporten zorgt voor een intensieve belasting van het lichaam, wat de kans op pijnklachten en blessures vergroot. Om dit tot een minimum te beperken, plezier te houden in het beoefenen van sport en prestaties te verbeteren is goede voetzorg enorm belangrijk. Bij Podo Rosien kunt u terecht voor sportpodotherapie op maat. Onze sportpodotherapeuten beschikken over een grote verscheidenheid aan behandelmethoden- en technieken om uw klachten te verhelpen.

Onze sportpodotherapeuten zorgen samen met u voor een goede verzorging van uw voeten, optimale ondersteuning waar nodig en preventieve behandelingen van uw voeten. Op deze manier helpen wij u pijn- en klachtenvrij te sporten, houdt u er plezier in en kunt u uw prestaties verbeteren.

Redenen om een sportpodotherapeut te bezoeken

U kunt voor diverse en uiteenlopende klachten terecht bij een sportpodotherapeut van Podo Rosien. Wij hebben een aantal mogelijke klachten en redenen opgesomd waarmee een sportpodotherapeut u verder kan helpen:

  • Pijnklachten en blessures aan voeten, benen, knieën, heupen en rug;
  • platvoeten, holvoeten en doorgezakte voeten;
  • standsafwijkingen in voeten en/of tenen;
  • abnormale slijtage sportschoeisel;
  • evenwichtsproblemen of geregeld zwikken/struikelen;
  • (sport)schoenadvies en aanpassingen/correcties aan schoenen.
Twijfelt u of een sportpodotherapeut uitkomst biedt voor u? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!

Preventieve behandeling door sportpodotherapeut

Preventief behandelen en adviseren om blessures te voorkomen zijn belangrijke taken van de sportpodotherapeut. Bent u bijvoorbeeld gestopt sporten wegens pijnklachten en/of blessures? Dat is natuurlijk zonde. De wil is er wel, maar u lichaam werkt niet mee en dat is frustrerend.

Preventieve behandelingen door een sportpodotherapeut zijn erop gericht om de oorzaak van uw klachten tijdens het sporten te achterhalen. Wij raden u zeer aan om een sportpodotherapeut te bezoeken vóórdat u weer begint met sporten. Het is belangrijk om te onderzoeken of uw klachten ontstaan door intrinsieke factoren (voetstand) of dat extrinsieke factoren (bv trainingsfouten, schoeisel etc.) verantwoordelijk zijn voor uw klachten. Zodra onze sportpodotherapeuten dit met u in kaart hebben gebracht kunnen we deze problemen bij de kern aanpakken met preventieve behandelingen.

Hoe de behandeling eruit komt te zien hangt af van de aard van uw klachten. Mogelijke podotherapeutische behandelmethoden die onze sportpodotherapeuten kunnen toepassen zijn medical taping, het aanmeten van steunzolen of ortheses en in beeld brengen van uw voeten middels echografie.

Sportpodotherapie voor meer dan alleen voetklachten

Een voet beweegt nooit alleen maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders in uw lichaam zorgen voor pijnklachten en blessures. De sportpodotherapeut bekijkt uw gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem! Hierdoor kan een probleem  optimaal behandeld worden of kan een gedegen advies gegeven worden voor consultatie van een medebehandelaar. Dus ook voor klachten aan de benen, knieën, heup en (lage) rug is de sportpodotherapeut dé specialist.

Benieuwd of sportpodotherapie u kan helpen of wilt een afspraak maken?

Specialistisch
Behandeling op maat
Uitstekend vakmanschap
Top kwaliteit zolen

Meest gestelde vragen over sportpodotherapie

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent sportpodotherapie. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!


Jazeker, u kunt altijd een afspraak maken bij een podotherapeut zonder specialisatie. Al onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in voeten en klachten die daaruit voort komen. Het grootste verschil is dat de sportpodotherapeut grotere kennis en ervaring heeft op het gebied van sportblessures.


Wij hebben nauwe banden met verschillende fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van topsporters. Wij houden dit contact warm, omdat wij het belangrijk vinden dat behandeling zo optimaal ingezet kan worden.


De podotherapeutische voetzorg en zolen aan laten meten vallen onder de aanvullende verzekeringspakketten. Een eventuele vergoeding is dan ook afhankelijk van uw eigen verzekering. Neem daarvoor contact op met uw eigen verzekering.


Heeft u al eens gekeken op onze actueel pagina?

Actueel

Actueel
De juiste podotherapie voor iedere klacht