Tips: Wat kan je doen bij ingegroeide teennagel!

Hoe voorkom je ingegroeide nagels?

Onze tips:

  1. Knip nagels recht af en knip deze niet te kort. Doordat je de nagel niet te kort knipt voorkom je dat de huid omhoog kan groeien waar eigenlijk je nagels horen te groeien. Zorg ervoor dat je de hoekjes dan ook niet weg knipt en vijl eventuele scherpe randje/puntjes glad met een vijl.
  2. Zorg voor schoenen die niet knellen. Vooral schoenen met een krappe neus of hoge hakken zorgen voor veel druk op de nagels. Af en toe kan je deze schoenen best dragen, maar zorg ervoor dat je dit afwisselt. op deze manier voorkom je dat er steeds druk op dezelfde plaats komt.
  3. mocht je al druk plek voelen, doe dan je schoenen uit wanneer dit mogelijk is. Zonder schoenen krijgen je tenen alle ruimte en is er geen druk.
Nagelbeugel, podotherapie, voetzorg, ingegroeide teennagel

Is je teennagel toch nog ingegroeid?

Wij kunnen je helpen doormiddel van een nagelbeugel. Een nagelbeugel wordt gezet als u last heeft van een ingroeiende of ingegroeide nagel. De nagelbeugel trekt de nagel recht en voorkomt verder ingroeien. Na het zetten van een nagelbeugel kan het wat gevoelig zijn, dit trekt meestal binnen een week weg. Mocht er een ontsteking zitten bij de ingegroeide nagel, hieronder een paar tips voor een goede verzorging:
• Het wondje moet dagelijks worden schoon gemaakt door het te deppen met 70% alcohol en afgedekt worden met een sensitieve pleister.
• Mocht uw behandelende podotherapeut het aangeven dan mag u een voetbad van 5 à 10 minuten nemen met zeezout, gebruik hiervoor geen soda of Biotex.
• Zet na het douchen de douchekop er even op om het goed uit te spoelen.

Nagelbeugel, podotherapie, voetzorg, ingegroeide teennagel

Dit artikel delen?
De juiste podotherapie voor iedere klacht