Verdikking op de wreef

Verdikking op de wreef

Verdikking op de wreef 

Een verdikking op de wreef kan ongemak en pijn veroorzaken bij het dragen van schoenen. Podotherapie kan een effectieve benadering zijn om de symptomen te verlichten en de impact van de verdikking op de voet te verminderen. De bult die op de wreef ontstaat kan worden veroorzaakt door een uitstekend stukje bot, kraakbeen of een cyste. De bobbel bevindt zich over het algemeen midden op de wreef, ongeveer in het midden tussen het enkelgewricht en het grote teen gewricht, dus precies de plek waar een dichte schoen tegen aandrukt.

Door middel van een röntgenfoto kan worden onderzocht of er sprake is van een uitstekend stukje bot of een extra botje. Soms kan met een röntgenfoto ook slijtage van een gewricht worden gezien. Een podotherapeut kan hulp bieden door het geven van advies over vetertechniek bij schoenen met veters. Door de schoenen op een bepaalde manier te strikken kan er druk van de bult op de wreef worden gehaald. Ook kan er met vilttherapie worden gewerkt om zo de druk van de bult af te halen.

 

Afspraak maken?
Neem contact op

Specialistisch
Klantvriendelijk
Persoonlijk contact
Veel gestelde vraag een verdikking op de wreef.

Verdikking op de wreef

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vraag over een verdikking op de wreef.


Door de schoenen op een bepaalde manier te strikken kan er druk van de bult op de wreef worden gehaald. Ook kan er met vilttherapie worden gewerkt om zo de druk van de bult af te halen.

 


Bij vragen neemt u gerust contact op.

Contact

De juiste podotherapie voor iedere klacht