Eeltvorming

Eeltvorming

Eeltvorming

Eeltvorming is normaal en heeft iedereen, het is een natuurlijke bescherming van de huid.  Als er veel druk of wrijving is ontstaat er vaak meer eelt op de desbetreffende plek. Dit kan een pijnlijk gevoel geven als er door het eelt meer druk in bijvoorbeeld de schoen komt.  In sommige gevallen kan eeltvorming ook een teken zijn van onderliggende voetproblemen, zoals platvoeten, likdoorns, of abnormale looppatronen, die kunnen worden behandeld door een podotherapeut. De behandeling van eeltvorming kan variëren, maar omvat vaak het verwijderen van overtollig eelt door een professional, het dragen van goed passend schoeisel, en hydrateren van de huid.

Als u zelf het eelt wil verwijderen kunt u het beste uw voeten even weken in een badje met water. Zo wordt het eelt wat zachter en zal het makkelijker te verwijderen zijn met een vijl of een puinsteen. Belangrijk is om voorzichtig te werk te gaan om te zorgen dat u niet te veel gezond huid weg vijlt. Nadat je het eelt hebt verwijderd, is het belangrijk om je huid goed te hydrateren met een vocht inbrengende crème of lotion. Dit helpt de huid zacht en soepel te houden en voorkomt de vorming van nieuw eelt.

Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en niet te veel eelt tegelijkertijd te verwijderen om irritatie of beschadiging van de huid te voorkomen. Als je merkt dat het eelt te dik of hard is om zelf te verwijderen, is het wellicht verstandig om een ​​professionele pedicure te raadplegen.

Afspraak maken?
Neem contact op

Specialistisch
Persoonlijk contact
Advies op maat
50+ medische pedicures
Veel gestelde vraag over eelt

Eeltvorming

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vraag over eelt.


Eeltvorming is normaal en heeft iedereen, het is een natuurlijke bescherming van de huid.  Als er veel druk of wrijving is ontstaat er vaak meer eelt op de desbetreffende plek.


Bij vragen neemt u gerust contact op met podorosien.

Contact

De juiste podotherapie voor iedere klacht