Wondbehandeling

Behandelingen Wondbehandeling

Wondbehandeling

Wondbehandeling komt veelal voor na drukproblemen bij diabetes- of reumapatiënten. Door verkeerd schoeisel en/of overmatige druk onder de voet kan er een wond (ulcus) ontstaan.

Let op! Wanneer u diabetes heeft, zal u deze wond als gevolg van het gevoelsverlies (neuropathie) in de voeten niet altijd voelen. Het is dan ook belangrijk om uw voeten regelmatig te controleren op wondjes. Indien u een wondje ontdekt, neem dan direct contact op met uw huisarts. De wond zal moeten worden behandeld, zeker als er tekenen van een infectie optreden! De huisarts zal bepalen of uw wond door een podotherapeut of misschien in het ziekenhuis zal moeten worden behandeld.

 

Heef u diabetes? Controleer uw voeten regelmatig op wondjes. Indien u een wondje ontdekt, neem dan direct contact op met uw huisarts.

Wat doet een podotherapeut tijdens een wondbehandeling?

Een wondbehandeling door een podotherapeut bestaat uit het schoonmaken van de wond, verwijderen van overtollig eeltweefsel en het juist verbinden van de wond (optimalisatie van de wond omgeving). De podotherapeut zal de oorzaak van de wond aanpakken. Denk hierbij aan drukontlasting door (tijdelijk) vilt, podotherapeutische zolen met drukverdeling of doorverwijzing naar de orthopedisch schoenmaker.

Natuurlijk, zal naast het behandelen van uw wond, de podotherapeut u ook advies geven over hoe de wond behandelt moet worden en hoe u deze in de toekomst kan voorkomen.

Wondje aan uw voet? neem contact met ons op.

Persoonlijk Contact
Uitstekend vakmanschap
Behandeling op maat
Snel beschikbaar

Meest gestelde vragen over wondbehandeling


Diabetes kan uw zenuwstelsel beschadigen. Door deze beschadiging kan het voorkomen dat het gevoel in uw voeten minder wordt of in sommige gevallen zelfs verdwijnt. Het lichaam heeft een goede bloedtoevoer nodig om wonden goed te kunnen genezen. De diabetes kan ervoor zorgen dat u een slechtere doorbloeding heeft. Die slechtere doorbloeding zorgt ervoor dat wonden bij mensen met diabetes slecht genezen. Daarom is het extra belangrijk dat u uw voeten altijd goed blijft controleren én verzorgen.


Jazeker, u bent vrij om zelf een afspraak bij ons in te plannen wanneer u een wondje aan uw voet heeft. Hierbij kunt u denken aan ingegroeide teennagel, wondje ten gevolge van een drukplek, likdoorn enz. Neem gerust contact met ons op voor vragen.


Actueel

Artikelen, nieuws, blogs en tips speciaal voor jou.

Actueel
De juiste podotherapie voor iedere klacht