Vergoeding door de zorgverzekeraar

De vergoeding van podotherapie komt meestal vanuit het aanvullende pakket. De meeste aanvullende verzekeringen hebben een ruime vergoeding voor podotherapie beschikbaar. U kunt bij uw verzekering nagaan welk aanvullend pakket u heeft en wat de precieze vergoeding is voor podotherapie.  In enkele gevallen heeft de verzekeraar de vergoeding voor podotherapie opgenomen in een totaal bedrag voor voetzorg, dat betekent dat andere voetzorg hier ook uit wordt betaald!

Voor een overzicht van vergoedingen kunt u kijken op de website van de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten).
klik hier voor het overzicht

Voor de exacte vergoeding raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar, dit in verband met de polisvoorwaarden.

De vergoeding voor podotherapie valt buiten uw eigen risico, omdat het eigen risico alleen van toepassing is op het basispakket.

Voetzorg bij diabetes

Heeft u diabetes mellitus (DM) en een verhoogd risico op een wond? Of is in het verleden een SIMM’s classificatie bij u vastgesteld? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een podotherapeut en/of een pedicure. Staat u per 1 januari 2015 onder behandeling van een pedicure en is er geen persoonlijk behandelplan en een zorgprofiel vastgesteld door de podotherapeut? Dan zal uw behandeling niet meer worden vergoed uit de basisverzekering.

Kijk op onze pagina van diabetes voor informatie

 

Zie hieronder onze lijst met samenwerkende pedicures (diabetische voetzorg).
Pedicurelijst 2022

Tarieven

Onze tarieven voor 2023 volgen snel

Algemene voorwaarden

Hieronder vind u de algemene voorwaarden van Podotherapiepraktijk Rosien.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden