Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welkom op onze veelgestelde vragen (FAQ) pagina! Gemaakt om uw meest gesteld vragen te beantwoorden. Als podotherapeuten begrijpen we dat u mogelijk vragen heeft over onze praktijk, behandelingen en algemene podotherapeutische zorg. Deze pagina is bedoeld om helderheid te bieden en u te helpen bij het begrijpen van wat podotherapie inhoudt en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het bereiken van optimale voetgezondheid.

Contact
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op!

Meest gestelde vragen over Podo Rosien

Hieronder vindt u antwoord op de meest voorkomende vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!


Podotherapiepraktijk Rosien kunt u vinden op de volgende locaties:

  • Madridstraat in Assen (hoofdlocatie)
  • Gezondheidscentrum Kloosterveen
  • Gezondheidscentrum Overcingel
  • Gezondheidscentrum Assen-Noord
  • Multifunctioneel centrum Boerhoorn te Rolde
  • Huisartsenpraktijk Appelscha
  • Gezondheidscentrum ‘Oostermoerse Vaart’ te Gieten

Van maandag t/m vrijdag zijn wij van 08:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar via 0592 – 345948.


  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Verschillende soorten schoenen die u veel gebruikt zoals: werk-, sport- en/of wandelschoenen
  • Een verwijsbrief, indien u doorverwezen bent

Wanneer u podotherapeutische voetzorg nodig heeft en een indicatie heeft voor een risicovoet, worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Alle overige voetzorg binnen podotherapie vallen onder de aanvullende verzekering. Een eventuele vergoeding is dan ook afhankelijk van uw eigen verzekering. Neem contact op met uw eigen verzekering om te kijken of u hier ook recht op heeft.


Voor podotherapeutische zorg heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt rechtstreeks bij ons een afspraak maken. Wanneer er in verband met bijv. Diabetes, Reuma of ander onderliggend lijden (risicovoet) medische voetzorg noodzakelijk is, heeft u wél een verwijzing nodig van de huisarts. Dit valt namelijk onder de basis zorg.


  • Standsafwijkingen van de voeten zoals platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of voeten met een aangeboren afwijking
  • Voet-, knie-, heup- en rugklachten als gevolg van een verkeerde stand van uw voeten of afwijkend looppatroon
  • Overbelastings- of vermoeidheidsklachten
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt of likdoorns
  • Standsafwijkingen van tenen zoals klauwtenen en hamertenen
  • Nagelproblemen zoals schimmel/kalknagels, ingegroeide nagels
  • Voetwratten
  • Klachten als gevolg van niet juist passend schoeisel
  • Specifieke voetklachten door diabetes mellitus en reuma
  • Specifieke voetklachten van kinderen en sporters

Wanneer u bij ons bent geweest voor een onderzoek, kunnen wij de zool na een week voor u klaar hebben liggen. We plannen samen een afspraak in en de zool wordt dan passend gemaakt in de schoenen waar u ze in wilt dragen.


Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Zo kan een kromme nagel/tunnelnagel weer rechter worden. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.


Over het algemeen wordt het plaatsen van een nagelbeugel niet als pijnlijk ervaren. Natuurlijk kan het een enkele keer voorkomen dat het plaatsen even onprettig is, maar in de meeste gevallen verlicht het juist de pijn!


De lijst met aangesloten pedicures vind je via deze link: aangesloten pedicures.


De orthese kan gewassen worden met water en handzeep. Droog hem af en bewaar de orthese daarna in een bakje met talkpoeder (geen menthol poeder).


Als er een scheurtje in de orthese ontstaat kunnen wij deze meestal repareren. Ga dit zelf niet proberen te lijmen aangezien het siliconen materiaal betreft. Gooi de orthese dus niet weg en neem contact met ons op.


Bij het kopen van nieuwe schoenen is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken:

  • Neem uw steunzolen mee naar de winkel en pas de zolen in de schoenen (haal wel eerst de originele zolen uit de schoenen). 
  • Hielomsluiting van de schoen moet stevig en hoog zijn zodat uw hiel bij het lopen er niet uit slipt.
  • Stiknaden bij de tenen kunnen irriteren als u een stand afwijking of knobbel aan de grote teen heeft.
  • Schoenen met een sluiting op de wreef geven meer stevigheid aan de voet.
  • Bij een goede schoen buigt de zool alleen bij de bal van de voet en niet in het middenstuk van de schoen.
  • Handig is om in de middag schoenen te passen, voeten zullen altijd wat opzwellen naarmate de dag vordert.

De tarieven van podotherapie kunt u vinden door op deze link te klikken: Vergoedingen en tarieven

 


Als u bij ons in de praktijk komt worden eerst uw gegevens in het systeem ingevoerd en mag u plaats nemen in de wachtruimte. Vervolgens zal uw podotherapeut u ophalen uit de wachtruimte en meenemen naar een behandelkamer. Deze zal beginnen met een kennismaking en een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) waarin uw klachten in kaart worden gebracht. U wordt gevraagd te vertellen over uw klachten, maar ook wordt er naar relevante medische informatie gevraagd. Denk hierbij aan medicijn gebruik, chronische aandoeningen, operaties of breuken uit het verleden. Na het vraaggesprek zal uw podotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Deze kan bestaan uit verschillende onderzoeken.


Bij sportzolen wordt er in de zool iets meer demping gebruikt. Er wordt naar verschillende factoren gekeken, zoals welke sport wordt er uitgevoerd en wat voor sportschoenen worden er gebruikt.


Wij raden aan om 1 keer per jaar voor controle met de steunzolen langs te komen.


Wij raden aan de voet niet in een voetenbadje te doen. Door de voet te weken in water wordt de huid zacht en kan de nagel makkelijker in de huid komen. Wel kunt u met de douchekop of stromende kraan bijvoorbeeld de teen 1x daags spoelen.


Nee, bij Podotherapiepraktijk Rosien maken we zelf geen orthopedisch schoeisel. Onze praktijk richt zich vooral op podotherapeutische steunzolen.


Nee, in onze praktijk kunt u geen losse elementen kopen. Dit kunt u halen bij bijvoorbeeld een drogist. Wel kunnen onze podotherapeuten u informatie geven wat voor product u zou kunnen aanschaffen.


Nee, in onze praktijk zijn wij niet bevoegd om te verdoven. 


Contact opnemen

Als uw vraag hier niet wordt beantwoord of als u verdere verduidelijking nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van ervaren podotherapeuten staat klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden!

Contact

De juiste podotherapie voor iedere klacht