Podotherapie

Voeten vormen de basis van een evenwichtig en gezond lichaam. Het is daarom belangrijk om voetklachten en voetgerelateerde klachten op een juiste en effectieve manier te behandelen. Podo Rosien biedt u een breed scala aan podotherapeutische disciplines en gespecialiseerde behandelmethoden. Op deze manier kunnen wij uw voeten voorzien van de juiste zorg en behandeling. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Contact opnemen Bel direct!

Wat is podotherapie?

Podotherapie richt zich op de behandeling van voetklachten en voetgerelateerde klachten. Voeten vormen het fundament van uw lichaam. Klachten aan uw voeten kunnen hierdoor grote effecten hebben op de rest van uw lichaam. Bij Podo Rosien kunt u terecht voor de behandeling van voetklachten in de breedste zin van het woord. U kunt bij ons terecht voor afwijkingen in voetstanden, huidproblemen (likdoorns, overmatig eelt, wratten), nagelproblemen en specifieke voetklachten als gevolg van diabetes of reuma. Met onze specialistische en moderne behandelmethoden bieden wij passende voetzorg op maat voor uw voeten. 

Wilt u een afspraak maken? Of bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met uw klachten? Neem dan telefonisch contact met ons op 0592-345948 of vul het contactformulier in.

Podo Rosien biedt podotherapie op maat

In onze praktijk hebben we niet alleen veel ervaring, maar ook bestaat ons team uit specialistische podotherapeuten in verschillende disciplines. Op deze manier kunnen wij uw voetklachten en voetgerelateerde klachten optimaal behandelen met podotherapie behandelingen op maat. Hieronder vindt u onze specialisaties.

Wanneer kunt u terecht bij een podotherapeut?

Podotherapie biedt u uitkomst bij diverse en uiteenlopende klachten. Dit kunnen klachten aan uw voeten zijn, huidproblemen en nagelproblemen. Naast klachten aan uw voeten kunt u ook voor lichamelijke klachten – waarvan de oorsprong zich in uw voeten bevindt – terecht bij een podotherapeut. Hieronder vindt u klachten waarmee een podotherapeut u onder andere kan helpen. 

  • Standsafwijkingen aan uw voeten (platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten en voeten met (aangeboren) afwijkingen)
  • Standsafwijkingen aan uw tenen (hamertenen, klauwtenen)
  • Huidproblemen, zoals overmatige eeltvorming of likdoorns. 
  • Nagelproblemen zoals schimmelnagels en ingegroeide teennagels
  • Overbelastingsklachten of vermoeidheidsklachten
  • Voetwratten 
  • Voetklachten als gevolg van reuma of diabetes mellitus. 

Wilt u een afspraak maken om uw voetklachten te behandelen? Of twijfelt u of u met uw klachten terecht kunt bij een podotherapeut? U kunt ons altijd telefonisch bereiken op: 0592-345948. Of u kunt ons via het contactformulier een bericht versturen. 

Behandeling door een podotherapeut

Bij de behandeling door een podotherapeut van Podo Rosien richten we ons eerst op de oorzaak van de klachten die u ervaart. We willen uw klachten namelijk bij de kern aanpakken om tot een duurzame behandeling te komen. Met geavanceerde technieken en apparatuur voeren we metingen en testen uit. Op basis van het onderzoek naar de oorzaak van uw klachten stelt de podotherapeut een behandelplan op om uw klachten te behandelen. Die behandeling van uw klachten kan uit diverse methoden bestaan.

Een veelgebruikt middel in behandeltrajecten van podotherapeuten is de steunzool. Met steunzolen kan de podotherapeut invloed uitoefenen op zowel de statiek als de dynamiek van uw voeten (en daarmee de rest van uw lichaam). Andere behandelmethoden die de podotherapeuten voor uw behandeling kunnen inzetten zijn ortheses, nagelbeugels (bij ingegroeide teennagels), dry needling en instrumentele behandelingen.

Podotherapie bij knie-, heup- en rugklachten

Uw voeten vormen het fundament van uw lichaam. Problemen met uw voeten kunnen dan ook verstrekkende gevolgen hebben op de rest van uw lichaam. Een verkeerde stand van uw voeten, standsafwijkingen in uw tenen, verkeerd schoeisel of een afwijkend looppatroon kunnen leiden tot knieklachten, heupklachten en klachten in uw onderrug. Een podotherapeut kan in dit geval met u de kern van het probleem aanpakken. Podo Rosien heeft jarenlange ervaring met de behandeling van dergelijke klachten. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met uw klachten in knie, heup of lage rug? Neem gerust contact met ons op.

Vergoeding podotherapie door zorgverzekeraar

Podotherapie vergoeding komt in veel gevallen uit het aanvullende zorgverzekeringspakket. De meeste aanvullende verzekeringen hebben een ruime vergoeding voor podotherapie beschikbaar. U kunt bij uw verzekering nagaan welk aanvullend pakket u heeft en wat de precieze vergoeding is voor podotherapie. Het komt voor dat verzekeraars de vergoeding voor podotherapie hebben opgenomen in een totaalbedrag voor voetzorg. Als dit het geval is houdt dit in dat andere voetzorg hier ook uit wordt vergoed! Voor meer informatie over vergoedingen voor podotherapie kunt u de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten raadplegen. Voor exacte vergoedingen raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over podotherapie?

Heeft u vragen over podotherapie of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op (0592-345948) of stel uw vraag via ons contactformulier.

Bel direct! Naar contactformulier