Kinderpodotherapie

Voeten en benen van kinderen ontwikkelen zich in hun eerste jaren in een hoog tempo. Er vinden in korte tijd veel veranderingen plaats. Om voet- en voetgerelateerde problemen op latere leeftijd te voorkomen, is het belangrijk dat de ontwikkeling van de voeten en benen van uw kind goed verloopt. Is dit niet het geval? Dan biedt onze kinderpodotherapie uitkomst. 

Wat is kinderpodotherapie? 

Kinderpodologie richt zich op de ontwikkeling van de voeten en benen van uw kind en op de behandeling van voet- en voetgerelateerde klachten. Er kunnen kwaaltjes optreden waar uw kind last van heeft, zoals wratten, nagelproblemen of pijnklachten. Het kan ook voorkomen dat de voeten en/of benen van uw kind zich niet op een juiste manier ontwikkelen. Dit kan op latere leeftijd voor vervelende klachten en ongemakken zorgen. De kinderpodotherapeuten van Podotherapie Rosien zorgen met specifieke en specialistische behandelmethoden voor tijdige bijsturing en herstel van de voetontwikkeling van uw kind. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken? Neem telefonisch contact op: 0592-345948 of vul ons contactformulier in.

Bel Podo Rosien Naar contactformulier

Moet mijn kind naar een kinderpodotherapeut?

Een kinderpodotherapeut kan uw kind helpen met diverse voet-, voetgerelateerde en beenklachten. Wij raden u aan om met uw kind naar een kinderpodoloog te gaan bij:

  • Afwijkende voetvorm of beenvorm
  • Slecht evenwicht, geregeld struikelen en/of zwikken
  • Afwijkend looppatroon: Op tenen, Houterig/stijf, Bonkend/zwaar, voeten naar binnen/buiten, sloffend. 
  • Ongewone lichaamshouding: scheve rug, slechte houding, scoliose, hypermobiel, stugge bouw, te lenig/soepel, X-benen, O-benen 
  • Pijnklachten in voeten, knieën, benen, heupen of rug
  • Niet lang kunnen/willen lopen
  • Abnormaal slijten schoeisel
  • Nagelproblemen
  • Voetwratten

 

* Twijfelt u of de voeten en benen van uw kind zich op een goede manier ontwikkelen? Of wilt u weten of kinderpodotherapie uitkomst biedt voor uw kind? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op!

Neem contact op

Ontwikkeling van kindervoeten en -benen

Een kind zal rond het eerste levensjaar zijn of haar eerste stapjes gaan doen. In de periode tot en met het vijfde jaar vindt er geleidelijk een verandering in de stand van de voeten plaats. In eerste instantie staan de voeten uit elkaar met de benen in een O-stand. In het tweede levensjaar ontstaat er soms een X-stand van de beentjes, deze corrigeert zich meestal vanaf het vijfde levensjaar vanzelf. Rond 6 jarige leeftijd moet deze X-stand zichtbaar aan het verdwijnen zijn. Gebeurt dit niet dan het raadzaam om hiervoor een afspraak te maken.

Voetbehandeling voor uw kind

Bij de behandeling kijken onze kinderpodologen niet alleen naar de problemen van het moment, maar wordt er ook zeker naar de toekomst gekeken. Er wordt bij de behandeling naar gestreefd om de functionaliteit en de stand van de voeten zo optimaal mogelijk te maken zodat klachten in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Bij de behandeling zullen wij vaak gebruik maken van een zooltherapie. Bij de zooltherapie wordt de zool bij een kind ongeveer elke 6 maanden gecontroleerd en dan vaak opnieuw aangepast om het proces tijdens de groei zo goed mogelijk en gecontroleerd te laten verlopen. Het jonge skelet kan je namelijk niet meteen helemaal corrigeren. Met de zool pas je de stand van de voet aan en probeer je de spieren in de voet zo te stimuleren zodat de voet weer goed kan functioneren en je onder andere de stand van de benen zou kunnen corrigeren.

Het einddoel van de zooltherapie is een functioneel goede voetstand hebben zonder zolen.

Telefonisch afspraak maken Naar contactformulier