Peesletsel

Peesletsel

Peesletsel:

Peesletsels kunnen verschillende problemen veroorzaken, variërend van pijn en zwakte tot verminderde mobiliteit. Afhankelijk van waar het letsel zich bevindt, worden de klachten ervaren. Podotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de behandeling van peesletsels, vooral als onderdeel van een multidisciplinaire benadering van de zorg.
De podotherapeut kan peesletsels in kaart brengen door middel van een grondig klinisch onderzoek, waarbij gekeken wordt naar symptomen, de medische voorgeschiedenis van de patiënt en eventuele aanvullende diagnostische tests zoals echografie. Afhankelijk van de aard en ernst van het letsel kunnen er behandelopties worden aangedragen. Dit kan onder meer bestaan uit het voorschrijven van podotherapeutische zolen om de belasting op de pezen te verminderen, het aanbevelen van specifieke oefeningen en rekoefeningen om de spieren rondom de pezen te versterken en flexibiliteit te verbeteren, en het verstrekken van schoenadvies om de druk op de pezen te verminderen.

Voorkomen is beter dan genezen. Ook preventief kan een podotherapeut advies geven om problemen te voorkomen. Denk aan het gebruik van geschikt schoeisel, het geleidelijk opvoeren van de trainingsintensiteit en het uitvoeren van opwarmingsoefeningen voorafgaand aan lichamelijke activiteit.

 

Afspraak maken?
Neem contact op

Specialistisch
Persoonlijk contact
Vakmanschap
Multidisciplinair
Veel gestelde vraag over peesletsel

Peesletsel

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vraag over peesletsel.


Afhankelijk van waar het letsel zich bevindt, worden de klachten ervaren. Podotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de behandeling van peesletsels, vooral als onderdeel van een multidisciplinaire benadering van de zorg.
De podotherapeut kan peesletsels in kaart brengen door middel van een grondig klinisch onderzoek, waarbij gekeken wordt naar symptomen, de medische voorgeschiedenis van de patiënt en eventuele aanvullende diagnostische tests zoals echografie.


Bij vragen neemt u gerust contact op met podorosien.

Contact

De juiste podotherapie voor iedere klacht