Hielkloven

Hielkloven

Hielkloven 

Hielkloven zijn scheurtjes of barsten in de huid rondom de hiel. Ze worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder droge huid, overbelasting van de voeten, onjuist schoeisel, overgewicht, langdurig staan of lopen, en een gebrek aan vocht in de huid.

Podotherapie kan een rol spelen bij het behandelen en voorkomen van hielkloven. Een podotherapeut kan advies geven over het verzorgen van de huid, het gebruik van vocht inbrengende crèmes of zalven om de huid soepel te houden. Daarnaast kunnen orthopedische steunzolen worden voorgeschreven om de druk gelijkmatiger over de voet te verdelen en de belasting op de hiel te verminderen. Ook kunnen verschillende aandoeningen als bijvoorbeeld een verminderde doorbloeding, diabetes, eczeem en psoriasis het ontstaan van hielkloven beïnvloeden.

Afspraak maken?
Neem contact op

Specialistisch
Persoonlijk advies
Steunzolen op maat
Alles in eigen huis
Veel gestelde vraag over hielkloven.

Hielkloven

Hieronder vind je antwoord op de meest voorkomende vraag over hielkloven.


Ze worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder droge huid, overbelasting van de voeten, onjuist schoeisel, overgewicht, langdurig staan of lopen, en een gebrek aan vocht in de huid.


Bij vragen neemt u gerust contact op met podorosien.

Contact

De juiste podotherapie voor iedere klacht