Orthese

De orthese is een hulpmiddel om afwijkende stand van de tenen te corrigeren, compenseren of te beschermen. De orthese wordt op maat gemaakt door middel van siliconen materiaal. Naar aanleiding van het onderzoek kan een orthese worden geïndiceerd.

Correctieve siliconen orthese

Indien u een afwijkende teenstand hebt is het in sommige gevallen mogelijk om de stand van de teen te corrigeren door middel van een orthese. Eerst wordt er gekeken naar de bewegingsmogelijkheid van de gewrichten waarna de orthese wordt gemaakt.

Protectieve siliconen orthese

Indien er klachten voortkomen uit een afwijkende teenstand maar het niet mogelijk is om de teenstand te corrigeren kan er gekozen worden voor een protectieve orthese. Door overmatige druk en/of wrijving van uw tenen tegen elkaar of tegen de schoen kunnen er blaren, wonden en/ of eelt ontstaan. De orthese kan dan de druk en/of wrijving herverdelen en uw huid beschermen.

Preventieve siliconen-orthese

Door middel van een drukmeetplatform kan er gemeten worden waar er piekbelasting ontstaat op uw voeten tijdens het staan en lopen. Indien u diabetes heeft zou er preventief een siliconen orthese of zooltherapie toegepast kunnen worden om de druk her te verdelen ter voorkoming van eeltvorming of wonden.

Vervangende siliconen-prothese

Indien er aangeboren of ten gevolge van amputatie of trauma een gedeelte van uw voorvoet niet aanwezig is. Is het mogelijk om met siliconen een prothese teen te vervaardigen. Dit kan om de naastliggende tenen tegendruk te geven en zo scheefgroei te voorkomen. Daarnaast is de cosmetiek ook een indicatie voor het vervaardigen van een siliconen-prothese.

Gebruik orthese

Heeft u bij ons een orthese ontvangen dan krijgt u een folder mee over het gebruik van de orthese. Bij downloads is deze ook te downloaden.