Nieuwe corona maatregelen paramedici

26-7-2020 Update Podotherapie naar noodzakelijke zorg.

Eerder is door minister gesteld dat paramedici (waaronder de Podotherapie valt) alleen op verwijzing van een huisarts mag behandelen. Echter is er inmiddels een verklaring van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) ontvangen dat dit voor podotherapeuten niet van toepassing is. De podotherapeut is leidend in het bepalen of noodzakelijke zorg geleverd wordt.

  • Indien u een afspraak bij ons heeft zullen wij telefonisch contact met u zoeken. Daarin bespreken we of een fysieke behandeling noodzakelijk is of dat een behandeling op afstand mogelijk is.
  • Indien u een recente verwijzing van uw huisarts/specialist heeft met een medisch noodzakelijk hulpvraag zal uw afspraak doorgaan of kunnen wij een afspraak voor u inplannen.
  • Indien u diabetes heeft en bij ons bekend bent, kunt u in geval van spoed (ontsteking, ingegroeide nagel of een wond) een afspraak met ons maken. U heeft al een verwijzing die bij ons bekend is. Mocht uw pedicure gesloten zijn en bent u dringend toe aan een voetbehandeling, dan kunt u contact met ons opnemen.
  • Indien u diabetes heeft en nog niet bij ons bekend, dan kunt u telefonisch met ons contact opnemen.

Voor overleg zijn we altijd tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar.

Wij vragen u nadrukkelijk indien u last heeft van de onderstaande klachten en toch bij ons een afspraak heeft, telefonisch contact te zoeken.

  • Heeft u last van verkoudheidsklachten, bent u aan het hoesten of heeft u last van ziekteverschijnselen? Zoek dan telefonisch contact.
  • Hetzelfde geldt ook als u in aanraking bent geweest met een met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.

Indien u op afspraak komt:

  • Vragen wij u zoveel mogelijk alleen te komen
  • Zullen wij geen handen schudden en afstand bewaren

U kunt uw afspraak zonder consequenties verplaatsen of afzeggen. Ook als deze binnen de 24 uur vallen.