Zooltherapie (Podotherapeutische zolen)

Een veelvoorkomende therapievorm is zooltherapie. De podotherapeutische zool kan invloed uitoefenen op zowel de statiek als de dynamiek van het bewegingsapparaat.

De zool wordt opgebouwd uit verschillende elementen. Tijdens het onderzoek wordt er een 2 dimensionale of een 3 dimensionale scan van uw voeten gemaakt waarna de zool digitaal wordt verwerkt aan de hand van de uit het onderzoek verkregen informatie. Vervolgens worden uw zolen volledig op maat uitgefreesd door middel van het CAD/CAM systeem.

Doel van zooltherapie

Het doel van een podotherapeutische zool is in hoofdzaak actieve correctie van de houding tijdens het staan en lopen.
Soms is correctie niet mogelijk door bepaalde pathologie en dan kan er worden gecompenseerd. De voetstand wordt dan geaccepteerd en ondersteund.
Daarnaast kan zooltherapie preventief worden toegepast om recidief van een (sport) blessure te voorkomen, of bij de diabetische voet ter voorkoming van wonden.

Sportzolen

Bij sporten ontstaat een andere belasting op de voet. Het kan zijn dat een zool die gemaakt is voor het dagelijkse gebruik, niet geschikt is voor sportschoeisel. De (sport) podotherapeut bespreekt met u de mogelijkheden voor het vervaardigen van sportzolen. Meer informatie over sport kunt u lezen bij sportpodotherapie.

Gebruik van zolen

Indien u zolen heeft ontvangen bij ons op de praktijk krijgt u een folder mee over gebruik van de zolen. Bij folders kunt u deze downloaden.